Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Politie zoekt getuigen van inbraak juwelierszaak in Ermelo

De politie van zoekt mogelijke getuigen van een inbraak in een juwelierszaak in het centrum van Ermelo. Meerdere dieven drongen twee weken geleden in winkelcentrum De Enk een juwelierszaak in. De politie hield na meldingen de wegen in het centrum dicht, in de hoop de dieven te pakken. 

Een getuige, die zich al meldde, zag een groep mannen met gereedschap naar een auto lopen. Dat zijn waarschijnlijk geweest die een donkere Volvo V40 gebruikten. De politie wist de mannen niet aan te houden, want net voordat de wegen waren afgesloten, vluchtten de dieven in de richting van Horst.

Na de brute inbraak werden de snelwegen ook nog in de gaten gehouden, maar de donkere Volvo V40 werd niet gezien. De politie roept mensen op, die van dinsdag op woensdagnacht 4 april de auto hebben zien rijden, zich te melden. Zij kunnen het onderzoek wellicht verder brengen.   

  1. Hoofd Tuindienst Paleis Het Loo heeft weinig tijd om van tuinen te genieten
    PREMIUM
    video

    Hoofd Tuindienst Paleis Het Loo heeft weinig tijd om van tuinen te genieten

    In 1983 maakte Willem Zieleman, nu hoofd van de Tuindienst van Paleis Het Loo, het staartje mee van de restauratie van het paleis en de tuinen. Nu het paleis ruim dertig jaar later dicht is voor een grootschalige verbouwing en renovatie, ligt de nadruk meer en meer op de tuinen, die wel 'gewoon' open zijn. Wat komt er kijken bij het onderhoud van de 2,5 kilometer graskanten in de Boventuin, de in totaal 27 kilometer lange haagjes van Japanse hulst en de fonteinen in de paleistuinen?

Veluwe