Architect Tim Ras Harderwijk aan de Johanniterlaan, waar een ‘circulair zorggebouw’ naar zijn ontwerp wordt neergezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Architect Tim Ras Harderwijk aan de Johanniterlaan, waar een ‘circulair zorggebouw’ naar zijn ontwerp wordt neergezet. © Ruben Schipper Fotografie

Primeur voor Harderwijk: eerste ‘inwisselbare’ zorggebouw

Een zorggebouw dat je binnen een paar maanden kunt ombouwen tot kantoor of appartementencomplex. In het westen van het land is deze vorm van flexibel of circulair bouwen helemaal hot, in Harderwijk is het hagelnieuw. Het nieuwe zorgcentrum van de Zorggroep Noordwest-Veluwe aan de Johanniterlaan beleeft de vuurdoop. 

Bij een nieuw concept hoort een nieuw vocabulaire, zo blijkt als we met architect Tim Ras een rondje maken langs het tot op het geraamte gesloopte voormalige kantorencomplex aan de Johanniterlaan. ,,Geoogst”, zegt Ras droogjes. ,,Het gebouw is niet gesloopt, maar geoogst.”

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe