Volledig scherm
PREMIUM
Architect Tim Ras Harderwijk aan de Johanniterlaan, waar een ‘circulair zorggebouw’ naar zijn ontwerp wordt neergezet. © Ruben Schipper Fotografie

Primeur voor Harderwijk: eerste ‘inwisselbare’ zorggebouw

Een zorggebouw dat je binnen een paar maanden kunt ombouwen tot kantoor of appartementencomplex. In het westen van het land is deze vorm van flexibel of circulair bouwen helemaal hot, in Harderwijk is het hagelnieuw. Het nieuwe zorgcentrum van de Zorggroep Noordwest-Veluwe aan de Johanniterlaan beleeft de vuurdoop. 

Bij een nieuw concept hoort een nieuw vocabulaire, zo blijkt als we met architect Tim Ras een rondje maken langs het tot op het geraamte gesloopte voormalige kantorencomplex aan de Johanniterlaan. ,,Geoogst”, zegt Ras droogjes. ,,Het gebouw is niet gesloopt, maar geoogst.”

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe