Volledig scherm
Prinses Beatrix der Nederlanden is op zaterdag 14 september in ’t Harde bij de campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie. © ANP

Prinses Beatrix komt naar 't Harde voor campagnedag van jeugdvoetballers

Prinses Beatrix komt zaterdag 14 september naar ’t Harde. Ze is ‘s middags aanwezig bij de plaatselijke voetbalvereniging S.V. ’t Harde voor de zestigste landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie.

De opbrengst van de Zwaluwen Jeugd Actie komt ten goede aan onder meer het Prinses Beatrix Spierfonds, waar Beatrix beschermvrouwe van is. Met de opbrengst doet dit fonds onderzoek naar spierziekten bij met name kinderen. 

Voetbaldemonstraties

Op de campagnedag worden verschillende voetbaldemonstraties gegeven van sporten voor kinderen met een beperking, waaronder frame- en amputatievoetbal. Ook tonen jeugdspelers van S.V. ’t Harde hun voetbalcapaciteiten. De landelijke campagnedag vormt het begin van de Zwaluwen Jeugd Actie in het voetbalseizoen 2019/2020. 

Meer dan 500.000 jeugdspelers zamelen elk voetbalseizoen geld in door mee te doen aan het KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi. Deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. De opbrengst komt ook ten goede aan Spieren voor Spieren, het KNVB-project Passend Voetbal en amateurvoetbalverenigingen van de KNVB.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe