In restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis, naast Kasteel Cannenburch, zit de bende van vier voor de kachel voor de filmopnames van ‘Professor Sjokobel en de geheime chocoladebron’.
Volledig scherm
PREMIUM
In restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis, naast Kasteel Cannenburch, zit de bende van vier voor de kachel voor de filmopnames van ‘Professor Sjokobel en de geheime chocoladebron’. © Sinterklaascommissie Vaassen

Professor Sjokobel houdt kinderen in Vaassen vijf dagen voor de komst van Sinterklaas in de ban

Wat doet professor Sjokobel in de chocoladefabriek van Droste in Vaassen? Dat geheim wordt ontrafeld in een kinderserie van vijf delen die op initiatief van de Sinterklaascommissie Vaassen is gemaakt. Als ‘extraatje’, omdat vorig jaar de intocht door corona niet doorging. 

  1. Eeuwoude Elburgse botter kan na jarenlange restauratie weer het water in: ‘Mast erop en gaan’
    PREMIUM
    Video

    Eeuwoude Elburgse botter kan na jarenlange restaura­tie weer het water in: ‘Mast erop en gaan’

    Vier en halve ton lichter en een dikke drie jaar verder. Vandaag liet de Botterstichting Elburg dan toch echt haar achtste en compleet gerenoveerde botter te water. Het eeuwoude schip doorstond de vuurdoop en de botter bleef drijven. Ook de Botterstichting zelf houdt het hoofd nog boven water, al is wat meer financiële armslag geen overbodige luxe na ruim anderhalf jaar coronacrisis.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe