Volledig scherm
De gaswinningslocatie van de NAM in Muntendam zal op den duur gesloten worden. Woonwijken moeten op andere warmtebronnen overstappen. © ANP

Putten aan de slag met aardgasvrije wijken

Welke wijken in Putten kunnen vóór 2030 aardgasvrij zijn? En hoe dan? Dat komt allemaal in de warmtevisie van de gemeente te staan. Halverwege volgend jaar moet dit stuk op tafel liggen. 

De rijksoverheid verwacht in 2021 van elke gemeente zo'n stuk waarin beschreven staat hoe en wanneer op andere warmtebronnen wordt overgestapt. In de warmtevisie Putten komt te staan in welke wijken en in welk tempo de komende jaren gestart wordt met wijkaanpakken richting aardgasvrij. Daarbij wordt ook aangegeven wat in die wijken de meeste geschikte alternatieve warmteopties zijn.

Voor de wijken die in beeld komen om vóór 2030 de overstap al te maken, wordt volgend jaar een plan gemaakt. Hierin staat per wijk wat er moet gebeuren en daar wordt dan ook al actie op ondernomen. 

Dorpsgesprek over aardgasvrij Putten

‘Aardgasvrij Putten’ is 8 oktober tevens het onderwerp van het eerste dorpsgesprek.  De dorpsgesprekken zijn een belofte van het college van burgemeester en wethouders om meer in gesprek te gaan met de burgers. Dit is in mei toegezegd in het kader van betere communicatie door het college. De dorpsgesprekken worden twee of drie keer per jaar gehouden en maken deel uit van meerdere acties om het contact met de inwoners te verbeteren. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe