Volledig scherm
Putten kiest liever voor Food Valley dan ander samenwerkingsverband omdat de nabijgelegen gemeenten ook veel intensieve veehouderij kennen. © ANP

Putten vertrouwt op regio Food Valley

De gemeente Putten ziet meer in de samenwerking met de gemeenten van de regio Food Valley dan zich aan te sluiten bij P-10 gemeenten. Dat laten burgemeester en wethouders aan de raad weten. 

Bij Food Valley zijn onder meer ook Nijkerk, Ede en Barneveld aangesloten. Juist die nabijheid van deze gemeenten vindt het college van Putten een voordeel. De buitengebieden zijn vergelijkbaar met die van Putten. Ook in Food Valley zijn er veel intensieve veehouderijen met kalveren, kippen en varkens. De P-10 gemeenten liggen veelal in Noord Nederland en Zeeland. De afstand is niet handig en ook zijn er doorgaans andere soorten agrarische activiteiten.  

De gemeenteraad had het college gevraagd om te onderzoeken of samenwerking in het laatstgenoemde verband nuttig zou kunnen zijn voor de versterking van het buitengebied. Burgemeester en wethouders vinden de meerwaarde van regio Food Valley groter en zetten liever daar op in. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe