Volledig scherm
Puttenaren bouwen toiletten in sloppenwijken in de Dominicaanse provincie El Seibo © Seibo Werkgroep Putten

Puttenaren bouwen toiletten in Dominicaanse Republiek

Vrijwilligers van de Seibo Werkgroep Putten hebben deze zomer 34 toiletten gebouwd in de sloppenwijken van El Seibo in de Dominicaanse Republiek. 

Het Nederlandse team is ondersteund door de lokale bouwvakkers. De afgelopen jaren heeft de Seibo Werkgroep meer toiletten gebouwd in Dominicaanse sloppenwijk. Inmiddels staan er meer dan honderd toiletgebouwen. 

De toiletten zijn gebouwd voor gezinnen die nog geen sanitaire voorziening in hun huis hadden. De materialen zijn lokaal ingekocht en worden vervolgens afgeleverd op de bouwlocaties. Het gat in de grond dat de beerput vormt, is door de mensen in de sloppenwijken zelf gegraven.

Geslaagd

De Seibo Werkgroep ziet terug op een geslaagde periode. Door de steun van vele organisaties en mensen in Putten kon er ook deze zomer gebouwd worden in de sloppenwijken. Volgend jaar gaat opnieuw een groep Puttenaren werken in de Dominicaanse Republiek. 

De werkperiode voor de zomer van 2019 is, onder voorbehoud, van maandag 22 juli tot en met zaterdag 10 augustus 2019. Mensen die belangstelling hebben en willen mee bouwen in El Seibo moeten minimaal 16 jaar oud zijn. Ze kunnen zich opgeven bij  de Seibo Werkgroep. De werkgroep is al sinds 2004 actief in de Dominicaanse Republiek.

  1. Regelgeving opslag brandgevaarlijke accu’s
komt er snel aan
    PREMIUM

    Regelge­ving opslag brandge­vaar­lij­ke accu’s komt er snel aan

    Accu’s die in elektrische fietsen zitten vallen binnen afzienbare tijd onder ‘gevaarlijke stoffen’. Op verzoek van de gemeente Nunspeet, brandweer en Bovag werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan regelgeving voor opslag van accu's. Voorafgaand daaraan komt er een tijdelijk voorschrift. Volgens de brandweer waren er in 2017 naar schatting iedere week twee incidenten waarbij dit soort accu’s betrokken zijn.

Veluwe