Volledig scherm
Brouwer/directeur Hert Bier Carlo Ruiter, biersommelier Sandra Veldhuizen en directeur Zuivelhoeve winkelbedrijven BV Diane Roerink proosten met een Lang zal ze Leven-biertje op de samenwerking. © Hert Bier

Puttense Hert Bier nu ook in
winkels van Zuivelhoeve

Brouwerij Hert Bier en de Zuivelhoeve hebben de handen ineengeslagen.  De Puttense brouwer produceert speciaalbieren en in de veertig winkels van de Zuivelhoeve worden kaas, noten en delicatessen verkocht. Vanaf nu wordt het Hert Bier aan dat assortiment toegevoegd. 

De vier initiatiefnemers van het Hert Bier, Johan Graveland, Tonny Dekker, Marcel van Pijlen en Carlo Ruiter uit Putten en Nijkerk zagen de populariteit van hun biertje in een paar jaar tijd enorm groeien. Daarom werd vorig jaar een eigen brouwerij in Putten geopend. Daar komen de speciaalbieren vandaan met namen als Zwaar Leven, Mooi Leven, Dubbel Leven en Lang zal ze Leven. Via 300 verkooppunten wordt het bier aan de man gebracht. 

Bier en kaas goede combinatie

De winkels van de Zuivelhoeve worden daar nu aan toegevoegd. De achterliggende gedachte van de samenwerking is dat bier en kaas heel goed samen gaan.  'Het is extra genieten van je Hert biertje als je er iets lekkers bij serveert', is de uitleg van Carlo Ruiter in een persbericht. 

'Zwaar leven is een triple bier dat bijvoorbeeld uitstekend samengaat met een overjarige kaas en een stukje Franse worst met Blue d’Auvergne. Lang zal ze Leven, geliefd bij onze Belgische buren, doet het uitstekend met cashewnoten en oude komijnekaas. Bij de Zuivelhoeve weten ze precies wat goed combineert bij onze speciaalbieren.'

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe