Het parkeerterrein van Dirk van den Broek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het parkeerterrein van Dirk van den Broek. © GoogleMaps

Raad eist oplossing voor toeterterreur bij Zeebuurt

Het moet afgelopen zijn met de ‘toeterterreur’ op de parkeerplaats tussen de McDonald’s en de Dirk van den Broek aan de Flevoweg. De Harderwijker gemeenteraad heeft wethouder Marcel Companjen opdracht gegeven in gesprek te gaan met alle betrokken partijen en de kwestie op te lossen. Volgens de wethouder zijn die gesprekken al gaande en worden die zo snel mogelijk ‘teruggekoppeld naar de raad’.

D66 zwengelde de kwestie aan, nadat bewoners hadden aangegeven spuugzat te zijn van de overlast die van het parkeerterrein komt. De amok wordt deels veroorzaakt door bezoekers van de McDonald’s wiens McDrive tot in de nachtelijke uren geopend is. Inmiddels is de parkeerplaats verworden tot een hangplek waarvan vooral in de zomer veel lawaai komt. Bewoners van de naastgelegen Flevoweg worden horendol van het geschreeuw, de ronkende motoren en de claxonnerende auto’s. Ze spreken van een gekkenhuis en zeggen geen oog meer dicht te doen.   

  1. LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe