Ellis de Vries (boven) en Wilma Baltus (onder) geven hun plek in de raadzaal van de gemeente Epe op.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellis de Vries (boven) en Wilma Baltus (onder) geven hun plek in de raadzaal van de gemeente Epe op. © Gep Leeflang (inzet: Florian Bader, Henri van der Beek)

Raadsleden stappen half jaar na verkiezin­gen op in Epe: ‘Met tranen in m'n ogen’

Een half jaar na de verkiezingen houden twee gemeenteraadsleden in Epe het al voor gezien. VVD-raadslid Ellis de Vries zet tijdens de raadsvergadering van volgende week donderdag een punt achter haar politieke loopbaan. GroenLinks-lijsttrekker Wilma Baltus blijkt afgelopen donderdag haar ontslag te hebben aangekondigd.

9 reacties

 • Wilbert Boekholt

  2 maanden geleden
  Ik heb nooit w8 geld gekregen kon gewoon naar huis hoor. Was geen probleem van het bedrijf.
 • P. Bloemheuvel

  2 maanden geleden
  @s Maats . Je hebt gelijk. Is afgeschaft
 • Geert Arends

  2 maanden geleden
  @Roy Wesselink. Er is geen WW regeling (wachtgeld) voor raadsleden. De rol van ‘lokaal volksvertegenwoordiger’ doe je naast een betaalde baan. #respectvoorraadsleden
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  Toen ik zelf zo’n 40 jaar geleden politiek actief was, was het een eer om gemeenteraadslid te zijn. Tegenwoordig ben je de lokale kop van Jut en word je om het minste of geringste bedreigd.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  De WW regeling is ook niet slecht voor hen, maar de teleurstelling van de kiezers(kiezersbedrog?) is terecht, emoties en onderbuikgevoel moet je begrijpen. Je hoopt op politici die desnoods oorlog maken ipv deze slappe emotionele hap.
 1. Dwarsboomt ‘oude’ afspraak noodopvang in Ermelo? ‘GGZ houdt zich niet aan de voorwaarden’
  PREMIUM

  Dwarsboomt ‘oude’ afspraak noodopvang in Ermelo? ‘GGZ houdt zich niet aan de voorwaar­den’

  GGZ-centraal houdt zich niet aan de Wet Natuurbescherming door 300 vluchtelingen op te vangen op een voormalig voetbalveldje bij de Horsterweg in Ermelo. Dat zegt ecoloog Jaap Schröder, die een handhavingsverzoek bij de provincie Gelderland heeft ingediend. Volgens hem worden de voorwaarden van een ontheffing, die GGZ-centraal kreeg om nieuwbouw te realiseren, geschonden als er straks noodwoningen worden geplaatst. ,,Die afspraak gaat specifiek over het voetbalveld.’’