Volledig scherm
PREMIUM
Tomassen Duck To in Ermelo © Ruben Schipper

Rapport: klachten over stank rond Ermelose bedrijven gegrond

Bewoners die vlakbij vier grote bedrijven in Ermelo Noord wonen zijn niet te benijden. Uit een rapport van Witteveen+Bos blijkt dat de stank er regelmatig niet te harden is. 

De bedrijven zijn eendenslachter Tomassen Duck To, palletfabrikant Presswood, maalderij Mouw en vetsmelterij Gerbuvet. Aanleiding voor het zogenaamde TLO-onderzoek zijn klachten over geur en geluid die de afgelopen jaren bij de gemeente Ermelo binnenkwamen. Bijna 200 van de 500 bewoners die in een ruime straal om de bedrijven werden benaderd voor de enquête, reageerden. 

  1. Kasteel Vosbergen in Heerde opent poorten voor diners en bruiloftsfeesten
    PREMIUM

    Kasteel Vosbergen in Heerde opent poorten voor diners en bruilofts­fees­ten

    Al ruim 300 jaar is Kasteel Vosbergen in Heerde in bezit van de adellijke familie Van Dedem. ,,En omdat we willen dat dat ook zo blijft, hebben we besloten het kasteel op beperkte schaal open te stellen voor diners en bruiloftsfeesten”, vertelt Jeanne Kamerlingh Onnes, dochter van de 88-jarige barones die in het eeuwenoude pand woont. ,,Het onderhoud is een kostbare zaak. Door het kasteel maximaal twintig keer per jaar te verhuren, denken we een aanzienlijk deel van de kosten te kunnen dekken.”

Veluwe