Volledig scherm
De tentoonstelling met werk van Marjolein Bastin blijkt een topper voor het Noord-Veluws Museum. De expositie loopt nog tot en met 17 maart. © Bram van de Biezen

Recordaantal bezoekers voor Noord-Veluws Museum

Het Noord-Veluws Museum in Nunspeet heeft vorig jaar een recordaantal bezoekers getrokken. Meer dan 25.000 mensen brachten een bezoek aan het museum dat zich vooral richt op kunstschilders die de Veluwe bezochten om te schilderen in de buitenlucht.

Het aantal bezoekers lag in 2018 een kwart hoger dan het jaar daarvoor. Twee tijdelijke exposities hielden de loop erin, stelt het museum. ‘Vrouwen uit de kunst’ en de overzichtstentoonstelling ‘Tekenen is ademen’ deden het goed. Laatstgenoemde expositie met werk van Marjolein Bastin trok vorig jaar publiek uit binnen- en buitenland en is nog tot en met 17 maart te bezoeken in Nunspeet.

Het Noord-Veluws Museum opende in november 2014 zijn deuren om werk te laten zien van kunstenaars die tussen 1870 en 1950 vooral ’s zomers aan het werk waren op de Veluwe. In de eerste helft van lustrumjaar 2019 hoopt het museum de honderdduizendste bezoekers te verwelkomen. 

Arthur Briët

Dit jaar staan nog twee tijdelijke tentoonstellingen op het programma van het museum. Het gaat om de tentoonstelling ‘Rembrandt van de Veluwe’ met werk van Arthur Briët (23 maart tot en met 29 september) en Pictura Veluvensis, een reprise van een expositie die in 1913 te zien was in Nunspeet.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe