Volledig scherm
De gemeente Putten heeft stevig ingezet op de aanpak van permanente bewoning op de recreatieparken. © Hemmy van Reenen

Recreatiesector in Putten steekt koppen bij elkaar om bij te praten

Eigenaren, ondernemers en gebruikers van vakantieparken in Putten steken de koppen bij elkaar om bij te praten. De gemeente is gastvrouw van de bijeenkomst op woensdag 25 september. 

 ,,Er speelt veel. Daarom lijkt het mij goed om, aan het einde van het hoogseizoen, met de sector om tafel te gaan om bij te praten”, zo stelt verantwoordelijk wethouder Roelof Koekkoek in de uitnodiging. 

Hij doelt onder meer op het programma Vitale Vakantieparken, maar ook op het ruimtelijk kader voor de recreatiesector dat de gemeente onlangs heeft vastgesteld. Daarin wordt uiteengezet wat de mogelijkheden zijn voor recreatieondernemers om te investeren in hun vakantiepark of anderszins stappen te zetten. 

Permanente bewoning

De afgelopen jaren hebben zich allerlei ontwikkelingen voorgedaan op het gebied van de verblijfsrecreatie. Binnen het programma Vitale Vakantieparken spannen gemeenten en ondernemers op de Noord-Veluwe zich samen in om de kwaliteit van de parken te verbeteren. Ook is door de gemeente Putten actief ingezet op het tegengaan van permanente bewoning op vakantieparken en tegelijkertijd de ontwikkeling van de toeristische sector.

De bijeenkomst wordt gehouden in Partycentrum & Pannenkoekhuis de Huifkar aan de Kerkstraat 67 en begint om 20.00 uur. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe