Foto ter illustratie. Drukte op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Drukte op de Veluwe. © Henri van der Beek

Recreatieseizoen zorgt voor ‘kneiterdrukte’ op de Veluwe: ‘Natuur en dieren de dupe van’

Het lekkere weer - en daarmee het recreatieseizoen - is begonnen. We gaan met zijn allen weer massaal de Veluwe op om te genieten van de uitgestrekte zandverstuivingen, heidevelden, bossen, vennen en beken. Maar onder andere door die drukte gaat het niet goed met de natuur op de Veluwe. Daardoor trekken veel natuurliefhebbers nu aan de bel.

8 reacties

 • Anne Noort

  1 maand geleden
  Andre, het gaat hier vooral om mensen die zich niet aan de regels houden zoals hond aan de lijn, geen herrie maken, afval bij je houden en niet tussen zonsopgang en zonsondergang in natuurgebieden komen. Als iedereen zich gewoon aan die regels houdt is wat extra drukte niet direct een probleem. Ik snap werkelijk niet waarom sommige mensen echt elk excuus aangrijpen om direct over buitenlanders te gaan zitten zeuren.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Anne Noort,het heeft te maken met het feit dat we er elk jaar 100- tot 150.000duizend inwoners bij krijgen die ook willen recreëren. Iedereen begrijpt toch dat dan de druk op de ruimte en de natuur gaat toenemen. Dat we meer drinkwater,electra,voedselproductie en woningen nodig hebben. Ook zal de verkeersdrukte toenemen.
 • Anne Noort

  1 maand geleden
  Meneer of mevrouw Sleurink, dit heeft geen barst met buitenlanders te maken dus laat uw xenofobie hier alstublieft buiten. Mijn man en ik wandelen graag (ook al voor corona) en het mag gezegd worden: er lag opeens veel meer rotzooi in de natuur tijdens corona. Het zou al schelen als al die aso’s hun (plastic) rommel eens mee naar huis namen en niet doodleuk in rustgebieden zouden rond sjouwen.
 • W Huisman

  1 maand geleden
  Wat hebben asielzoekers te maken met het niet normaal omgaan met de natuur? Ik wordt hier zo moe van. Alles wat er in Nederland mis is of gaat ligt aan buitenlanders, wordt is wakker mensen, we doen het zelf niet goed. En onze overheid is al een hele poos een waardeloze overheid. Jeannette
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Mensen moeten toch ergens recreëren? We laten er dit jaar weer vrolijk 150.000 bij die later ook willen recreëren. Bewust vergroten we de problemen. Niet janken als het straks uit hand loopt.
 1. Familie Van de Beek in Wapenveld zet rauwe melk in voor boerenacties
  PREMIUM

  Familie Van de Beek in Wapenveld zet rauwe melk in voor boerenac­ties

  ,,Hoe zou jij het vinden als je te horen kreeg dat je volgend jaar je huis uit moet en je geen werk meer hebt?” Met die woorden ‘vertaalt’ boerin Geke van der Beek uit Wapenveld de inhoud van de stikstofbrief met bijbehorende kaart van minister Christianne van der Wal die de boeren massaal op de kast en op de trekker heeft gekregen. Samen met haar man Johan en zoon Erwin draagt ze haar steentje bij aan de actie om de boeren toekomstperspectief te bieden.

Veluwe