‘De soppende poets deuz'n’ konden in de droogte nog wel hun werk verrichten. Voor de organisatie werd het opruimwerk na de regenbui wel onderwerp van een noodscenario. ,,We krijgen niet alles om vijf voor twaalf weg", was de conclusie volgens Bertus Wijnne van de werkgroep.
Volledig scherm
‘De soppende poets deuz'n’ konden in de droogte nog wel hun werk verrichten. Voor de organisatie werd het opruimwerk na de regenbui wel onderwerp van een noodscenario. ,,We krijgen niet alles om vijf voor twaalf weg", was de conclusie volgens Bertus Wijnne van de werkgroep. © Henri van der Beek

Regen plaagt opruimwerk maar niet de bezoekers van Winter in de Vesting in Elburg

Regen? Ach, het was maar voor twee uur en dus ziet Bertus Wijnne het probleem niet. En de bezoekers van Winter in de Vesting in Elburg evenmin. Kort na de flinke bui waren er nog 3800 mensen voor het evenement in het stadje. 

  1. Woonden Wapenveldse dijkbewoners voor niets in tochtige schimmelwoning? ‘Beïnvloedt hele gezin al zes jaar lang’
    PREMIUM

    Woonden Wapenveld­se dijkbewo­ners voor niets in tochtige schimmelwo­ning? ‘Beïnvloedt hele gezin al zes jaar lang’

    De gebrekkige huizen van Henrik Souman en Dagmar van Duinen bleken na zes jaar toch niet tegen de vlakte te hoeven. Het waterschap Vallei en Veluwe had het perceel van de twee dijkbewoners uiteindelijk niet nodig voor de verbetering van de IJsseldijk bij het Apeldoorns Kanaal. Goed nieuws zou je denken, maar de twee Wapenvelders voelen zich afgescheept. Was het een verkeerde inschatting van de bewoners of wekte het waterschap valse verwachtingen?

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe