SGP-raadslid Tom de Nooijer (21) stapte vorige maand naar eigen zeggen op vanwege ‘een verschil van politiek inzicht binnen de fractie‘, terwijl de partij spreekt van een ‘vertrouwensbreuk’. Verontruste leden willen De Nooijer nu terug op de kandidatenlijst.
Volledig scherm
PREMIUM
SGP-raadslid Tom de Nooijer (21) stapte vorige maand naar eigen zeggen op vanwege ‘een verschil van politiek inzicht binnen de fractie‘, terwijl de partij spreekt van een ‘vertrouwensbreuk’. Verontruste leden willen De Nooijer nu terug op de kandidatenlijst. © Archief, Bram van de Biezen

Rel bij SGP in Oldebroek: leden willen vertrokken De Nooijer terug, lijsttrekker Maas stapt op

Trammelant bij de SGP in Oldebroek. Lijsttrekker Jan-Pieter Maas is vertrokken door ‘uitlatingen en de handelswijze van enkele SGP-leden’. Zij willen via een ledenvergadering de eerder opgestapte Tom de Nooijer (21) terug op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en noemen het ‘onbegrijpelijk dat fractie en bestuur het vertrouwen in hem hebben opgezegd’.

2 reacties

  • Anoniem

    5 maanden geleden
    Het lijkt Den Haag wel,triest hoor
  • Gerrit Timmerman

    5 maanden geleden
    Tot meerdere glorie van de verwarring is het antwoord op de vraag wellicht nuttig: wie stelt nu eigenlijk de kandidatenlijst vast? De fractie, het bestuur of de (Algemene) Leden Vergadering??

Veluwe