Volledig scherm
PREMIUM
Met een hoogte van ongeveer een meter belemmert het huisnummerbord het zicht op de Knapzaksteeg, vinden de bewoners van nummer 35. © Sacha Wunderink

Rijdende Rechter-taferelen in Putten: buren liggen met elkaar overhoop om 'te hoog’ huisnummerbord

De twist om twee huisnummerborden langs de Knapzaksteeg in Putten heeft op het gemeentehuis al de nodige arbeidsuren in beslag genomen. Ambtenaren, burgemeester en wethouders en de leden van de commissie Bezwaarschriften hebben zich met de kwestie bezig gehouden. 

En waar het uiteindelijk om gaat? Twee huisnummerborden uit hout vervaardigd die de toegang van nummer 37 aan de Knapzaksteeg aanduiden. Volgens alle regeltjes gaat het hier om een bouwwerk. En dus moest er een vergunning voor komen. Die werd door bewoner Muijs netjes aangevraagd en door het college na wikken en wegen ook verleend. 

  1. Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migrantenhotel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’
    PREMIUM

    Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migranten­ho­tel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’

    Ze zijn bang voor de gevolgen die het huisvesten van ongeveer 200 arbeidsmigranten in hun buurt met zich meebrengt. Over het nog te bouwen migrantenhotel aan de Goede Reede, op de grens van Harderwijk met Ermelo, is daarom volgens buurtbewoners het laatste woord nog niet gezegd. Ze hebben zich als actiecomité verenigd onder de naam ‘geengoedidee’. Eerste wapenfeit: spandoeken in de straat.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe