Robert Jan Jonker baalt van de sluiting van de camping op de Hoge Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Jan Jonker baalt van de sluiting van de camping op de Hoge Veluwe. © Maarten Sprangh / Rob Voss

Robert Jan verzet zich tegen verdwijnen van camping op Hoge Veluwe: ‘Doodzonde van zo’n mooie plek’

Het nieuws dat het Nationale Park De Hoge Veluwe met haar camping stopt, is bij Robert Jan Jonker niet in goede aarde gevallen. De Apeldoorner waagt nu een ultieme poging om het kampeerterrein te behouden.  

10 reacties

 • EW de Klerk

  2 maanden geleden
  Foutje. Ik bedoel natuurlijk VERSTENIGEN
 • EW de Klerk

  2 maanden geleden
  Hoe verzinnen ze het om dit stuk natuur te verstevigen. Geld, geld, geld. Het kampeerterrein loopt goed. Door Corona even niet, maar dit mag geen maatstaf zijn. Goed werk Robert Jan om de petitie te starten. Ik heb 'm ondertekend. Doorgestuurd naar mijn volwassen kinderen. Mijn kinderen zijn als het ware hier opgegroeid. Dochter staat er ook weer met haar kinderen. Ook doorgestuurd naar Joop en Marjan van der Schee. Voormalig beheerder kampeerterrein. Sinds twee jaar met pensioen. Lies
 • Paul Hartman

  2 maanden geleden
  Ondanks de hoge prijs van kampeer- en parkticket, zijn er nog altijd vaste gasten die terugkomen en de rust hogelijk waarderen. Waar anders in Nederland vind je een camping IN een prachtig natuurgebied, ondersteund door raad en daad van echte boswachters! Het park is overgedragen aan de Nederlandse Staat onder voorwaarde dat park en museum open zouden blijven voor het gewone publiek. Als men kamperen zou vervangen door een luxe parkresort, zou het echtpaar Kröller zich omdraaien in hun graf.
 • Hr Rampen

  2 maanden geleden
  Precies Esther! StaatsBosBeheer bekend van steeds meer "stunts" , zoals het kappen van oneindig veel oude bomen, gaat zoals ook hier, voor de (eigen)winst en dat is ONnatuurlijk.
 • Bert Vermeulen

  2 maanden geleden
  Misschien is het een idee om de parkeerplaats te realiseren op het naast de camping gelegen weiland. Daar lopen nu de privé paarden van de Baron die als directeur in dienst is van het park. Dan hoeft de camping geen plaats te maken luxe lodges van 200 euro per nacht.
 1. Bijzonder weerzien met Youp van ’t Hek in Heerde: ‘Toen waren er heel weinig mensen’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Bijzonder weerzien met Youp van ’t Hek in Heerde: ‘Toen waren er heel weinig mensen’

  Terwijl een aantal krasse knarren een biljartje legt in de foyer van De Heerd houdt de langslopende Youp van ’t Hek even halt. ,,Zeker al lang werkloos, hè!’’, reageert hij als een van hen een knap punt maakt. Het is de opmaat naar een avond vol grappen en grollen in Heerde. Dat hij het dorpstheater tijdens zijn afscheidstournee aandoet, daar kleeft een bijzonder verhaal aan.