Ron van Pieterson (64) is de aanjager van de Bewonerscoöperatie de Akkers. Maar hij wil niet alleen blijven staan. De buurtbewoners moeten zelf aan de slag.
Volledig scherm
PREMIUM
Ron van Pieterson (64) is de aanjager van de Bewonerscoöperatie de Akkers. Maar hij wil niet alleen blijven staan. De buurtbewoners moeten zelf aan de slag. © Henri van der Beek

Ron gooit de A op en verwacht de rest van het alfabet van de Akker-bewoners in Wezep zelf: ‘Laat mij de buurtcoach maar zijn om bewoners te verbinden en in beweging te zetten’

Over zijn drijfveer hoeft hij niet lang na te denken. ,,Ik hou van mensen”, zegt Ron van Pieterson (63) uit de grond van zijn hart. Hij is de aanjager van de Bewonerscoöperatie de Akkers, een initiatief om de bewoners van de jarentachtigwijk in Wezep dichter bij elkaar te brengen en samen de handen uit de mouwen te steken. 

,,Het is zo makkelijk om alleen maar te klagen en een hoop kritiek te hebben. Dat kan, maar dan moet  je er ook wat aan doen. En daarom ben ik deze kar gaan trekken. Om ergens voor te gaan en naar toe te werken. En mensen die zeggen dat het toch niet lukt? Dan doe je toch niet mee. Maar wie niet waagt, wie niet wint”, is de insteek van Van Pieterson. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe