Het Wapen van Ermelo is het enige restaurant op de Noordwest-Veluwe dat over een terras beschikt dat deels rookvrij is. Eigenaar Sanjay Kowlesar (tweede van rechts) houdt het niet-roken bordje omhoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Wapen van Ermelo is het enige restaurant op de Noordwest-Veluwe dat over een terras beschikt dat deels rookvrij is. Eigenaar Sanjay Kowlesar (tweede van rechts) houdt het niet-roken bordje omhoog. © Bram van de Biezen

Rookvrij terras vooralsnog zeldzaamheid op de Noordwest-Veluwe

Het aantal restaurants dat roken op het terras verhindert - met een geheel of gedeeltelijk rookverbod - groeit. Dat constateert het landelijke Clean Air Nederland (CAN). Maar volgens die organisatie telt de Noordwest-Veluwe slechts één restaurant met een gedeeltelijk rookverbod: Het Wapen van Ermelo.

 1. Kippenslachter GPS uit Nunspeet stelt overleg met FNV uit; ontslagen Annet (34) overladen met reacties
  PREMIUM
  video

  Kippen­slach­ter GPS uit Nunspeet stelt overleg met FNV uit; ontslagen Annet (34) overladen met reacties

  Kippenslachter GPS uit Nunspeet heeft het eerste ‘structurele’ overleg met FNV tot onvrede van de vakbond uitgesteld. Vandaag zouden beide partijen in gesprek gaan over de onvrede onder werknemers. Vorige week werd duidelijk dat GPS 150 uitzendkrachten op straat heeft gezet. Onder wie Annet Bruggeman. De Nunspeetse werkte al vier jaar aan de lopende band en werd overladen met reacties, nadat ze in de Stentor over haar ontslag vertelde.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Griekenland en Turkije
  Play

  Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Grieken­land en Turkije

 2. Noodkreet zorg: 'Nederlanders, kom alsjeblieft weer helpen!'
  Play

  Noodkreet zorg: 'Nederlan­ders, kom alsje­blieft weer helpen!'

Veluwe