Volledig scherm
Kasper Doesborgh van GA! Harderwijk en coördinator van de zeven JOGG-gemeenten Noord-Veluwe doet zelf ook mee aan de #7dagenwaterchallenge. Hij vreest vooral dat hij zijn kopje koffie gaat missen. © Ruben Schipper

Ruim 6.000 Veluwenaren drinken
zeven dagen alleen water en thee

De #7dagenwaterchallenge van Jongeren Op Gezond Gewicht Noord-Veluwe (JOGG) is van start gegaan met meer dan 6.000 deelnemers. Het gaat om inwoners van Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. 

De deelnemers drinken zeven dagen lang, tot zondag 23 juni middernacht, alleen water en thee. De insteek is dat mensen stil staan bij hun drinkgewoontes en het gebruik van suikers, cafeïne en alcohol resetten. Kasper Doesborgh, projectleider JOGG Noord-Veluwe, sprak eerder de hoopvolle verwachting uit dat zo'n 3.500 mensen zich zouden inschrijven voor de uitdaging. Dat aantal is met 6.293 waterdrinkers ruimschoots overtroffen. 

Polsbandje

Deelnemers aan de #7dagenwaterchallenge hebben bij de inschrijving een bidon gekregen en een polsbandje. Door dat om te doen, zijn ze voor anderen en elkaar herkenbaar als uitgedaagde. Goed Bezig Oldebroek is zo overvallen door de overweldigende deelname dat ze nog niet iedereen van hun startpakket hebben kunnen voorzien. Op maandag gingen de laatste de deur uit. 

In de gemeente Oldebroek wordt deze challenge voor de derde keer gehouden. De andere Noord-Veluwse gemeenten doen voor de eerste keer mee. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe