Volledig scherm
Steven van der Nat maakt met zijn blues-repertoire onderdeel uit van de Orion-route. © Hannemijn de Grood

Run op tickets voor Donkere Dagen Festival in Harderwijk

De kaartverkoop voor het Donkere Dagen Festival in Harderwijk is nog maar een week van start. En nu al, is een van de vijf routes uitverkocht. Wie Kit For The Delicate, Linde Baaijens en Classic Water in een huiskamer rond de Vischmarkt had willen zien, vist achter het net. 

Hoewel voor de Hercules-route geen kaarten meer te koop zijn, blijven er nog vier routes over om uit te kiezen. De optredens in de huiskamers zijn in de genres singer-song, jazz, indie pop, blues, wereldmuziek, muziektheater, kleinkunst, theater, poëzie en film. Een van de routes (de Vliegende Vis- route) is ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk. 

60 procent verkocht

Na anderhalve dag kaartverkoop was al zestig procent van de tickets voor het evenement op 18 januari uitverkocht. Elke route telt drie optredens. Bezoekers kunnen kiezen of ze om 19.30 uur aan hun ronde willen beginnen of om 23.30 uur.  Welke route er ook wordt gekozen, iedereen kan de avond afsluiten met een optreden van Nederpop All Stars, waarbij niet alleen klassiekers maar ook de huidige Nederpophits voorbij komen.

Korte film maakt debuut

Nieuw dit jaar, tijdens de vijfde editie van het festival, is dat een film onderdeel uitmaakt van het programma. Samen met Go Short – International Short Film Festival Nijmegen zorgt Filmhuis Harderwijk voor een korte film. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke film wordt gedraaid. Wie hem wil zien, moet kaarten zien te bemachtigen voor de Noorderkroon-route. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe