Volledig scherm
Stella Fietsen in Nunspeet © Stella

Ruzie tussen Stella en Fietsenwinkel.nl bijgelegd

Stella Fietsen in Nunspeet en Fietsenwinkel.nl hebben hun ruzie uitgepraat en bijgelegd. Een door Stella aangespannen kort geding bij de rechtbank in Amsterdam voor 30 augustus, is daarom door Stella ingetrokken.

De concurrentie in de groeimarkt van elektrische fietsen is hevig. Stella Fietsen is marktleider in Nederland in de verkoop van elektrische fietsen. De Nunspeetse fietsenfabrikant ergerde zich aan Fietsenwinkel.nl, die volgens Stella op een oneerlijke manier probeert mee te liften op de naamsbekendheid van Stella. Fietsenwinkel.nl zou via zijn winkels en website e-bikes van het merk Stella verkopen aan klanten, maar nadat de klant zijn geld betaald heeft meldt Fietsenwinkel.nl dat de Stellafiets niet leverbaar is en dat de klant dus een ander merk e-bike krijgt. Stella zegt schade te lijden en wil dat Fietsenwinkel.nl per direct stopt met het gebruik van de naam Stella en dat de concurrent een schadevergoeding betaalt.

Geen toelichting

Omdat de concurrenten het meningsverschil hebben bijgelegd, heeft Stella woensdag het kort geding ingetrokken. Onderdeel van de afspraken is dat beide partijen niet over het geschil communiceren met de buitenwereld, laat woordvoerder Tonnie van den Hoorn van Stella weten. Davy Louwers van International Bike Group, eigenaar van Fietsenwinkel.nl, bevestigt het verhaal.

Veluwe