Volledig scherm
Het Heerenhuus in Ermelo: de plek waar 's Heeren Loo is ontstaan © Google Maps

's Heeren Loo in de race voor overname Groningse zorginstelling

De uit Ermelo stammende zorginstelling ‘s Heeren Loo is de belangrijkste kandidaat voor overname van het Groningse De Noorderbrug. Deze in doofheid en niet aangeboren hersenletsel gespecialiseerde instelling heeft 1600 cliënten en 800 medewerkers.   

De Noorderbrug, met het hoofdkantoor in Groningen en vestigingen verspreid over zes provincies, verkeerde langere tijd in financiële problemen. Op dit moment gaat het redelijk goed, maar het huidige bestuur ziet in overname door een grotere partij de beste oplossing voor de lange termijn.  Uit de drie partijen die hebben gereageerd is de keuze uiteindelijk gevallen op ’s Heeren Loo als gesprekspartner. Deze in Ermelo ‘geboren’ instelling is in 125 jaar tijd uitgegroeid tot een zorgreus met rond 10.000 cliënten verspreid over honderden voorzieningen in het gehele land.

Uitbreiding

Voor ’s Heeren Loo zou een overname van De Noorderbrug een uitbreiding betekenen van de dienstverlening in het noordoosten van het land, zo meldt de instelling op haar website. Op dit moment kent de organisatie al vestigingen in Bedum, Leeuwarden en Geeuwenbrug. 

De verkenning vindt de komende maanden vooral achter de schermen plaats. Naar verwachting valt rond december een definitief besluit over de overname. Ook moet deze stap nog worden getoetst door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza). Het zou de tweede grote overname in korte tijd zijn, nadat 's Heeren Loo in mei al het Zeeuwse Arduin overnam. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe