Gerrit Liefers (links) vervangt het gammele houten bruggetje over de Evergunne voor een stalen exemplaar. De Wapenvelder krijgt hulp van alle kanten, want veel mensen maken gebruik van de particuliere brug.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Liefers (links) vervangt het gammele houten bruggetje over de Evergunne voor een stalen exemplaar. De Wapenvelder krijgt hulp van alle kanten, want veel mensen maken gebruik van de particuliere brug. © Henri van der Beek

Samen de schouders onder verrotte houten brug in Wapenveld

Het was afgelopen zaterdag 'smerig koud' bij de vervanging van een bruggetje over de Evergunne in Wapenveld. Maar tegelijk hartverwarmend om te zien dat Gerrit Liefers steun krijgt bij vervanging van de vergane oeververbinding die zijn eigendom is. De motivatie van gulle gevers en klussers: zij willen hun vaste rondje om de hond uit te laten intact houden.

 1. Alle buurtbussen van BuurtRRReis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfilter
  PREMIUM

  Alle buurtbus­sen van BuurtRR­Reis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfil­ter

  De aanpassingen zijn gebeurd op advies van TNO. Het onderzoeksinstituut adviseerde eerder de montage van een kuchscherm voorin de bus, om ze de chauffeur te beschermen tegen visusdeeltjes van passagiers. En omgekeerd. Dat spatscherm moet dan wel geregeld worden schoongemaakt. Daarnaast adviseerde TNO een extra dakventilator en een HEPA-luchtfilter, die vergelijkbaar is met filters in ambulances en vliegtuigen.
 2. Amerikanen kopen Nunspeets familiebedrijf in raamdecoratie: ‘Nu gaan we sneller en verder groeien’
  PREMIUM

  Amerikanen kopen Nunspeets familiebe­drijf in raamdecora­tie: ‘Nu gaan we sneller en verder groeien’

  B&C (850 medewerkers) is sinds afgelopen maand in handen van het Amerikaanse Springs Window Fashions (8000 medewerkers). Met de overname krijgen de Amerikanen vaste voet aan de grond in Europa. Andersom wil het Nunspeetse familiebedrijf in raamdecoratie ‘verder en sneller groeien’. ,,Als je mee wilt blijven doen in de Premier League, heb je een bepaalde schaalgrootte nodig”, zegt ceo Michiel Verdonk. Die hoogste divisie kost geld en dat heeft Springs, de nummer twee op de wereldranglijst van raamdecoratie.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Harde klap: motorblok en dashboard vliegen uit auto, bestuurder zwaargewond
  Play

  Harde klap: motorblok en dashboard vliegen uit auto, bestuurder zwaarge­wond

 2. Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'
  Play

  Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'

Veluwe