Een van de schapen van Gerrit van de Steeg werd aangevallen door een wild dier, uit onderzoek van Bij12 blijkt het om een vos te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de schapen van Gerrit van de Steeg werd aangevallen door een wild dier, uit onderzoek van Bij12 blijkt het om een vos te gaan. © Bram van de Biezen

Schaap van boer Gerrit werd doodgebeten door een vos blijkt uit DNA-onderzoek: ‘Geloof het niet’

Het doodgebeten schaap van boer Gerrit van de Steeg uit Elspeet is omgebracht door een vos, blijkt uit onderzoek van Bij12. Zelf trekt hij die uitslag in twijfel: ,,Een vos takelt een schaap niet zo vreselijk toe.’’

4 reacties

 • S. Puschaner

  3 weken geleden
  Slaak heeft gelijk, zeker weten
 • Chris Huisman

  1 maand geleden
  @Sjaak. Welk verhaal hoort er nu in een sprookjesboek?
 • Martin Maalderink

  1 maand geleden
  Bij ons heeft de Kanariepiet de hond van de buren al twee keer op zijn rug gegooid 😜🤣
 • Sjaak Harlemans

  1 maand geleden
  Zo ingewikkeld is het niet. Een wolf doodde het schaap, niet om van te eten maar voor de fun. Vervolgens komt de vos langs voor dit lekkere hapje. Een wolf hoort in een sprookjesboek en niet in een dichtbevolkt land als Nederland. De wolven in Nederland zijn geen zuivere wolven maar nazaten van gedomesticeerde wolven uit Rusland. Deze wolven jagen niet om te eten maar om te doden. Het zijn wolven met een DNA afwijking. Wanneer geven de wolvenexperts eens openheid van zaken hierover.
 1. Veiligheidsberaad gelooft niet dat lokale maatregelen corona-brandhaarden kunnen beteugelen
  PREMIUM
  15

  Veilig­heids­be­raad gelooft niet dat lokale maatrege­len corona-brandhaar­den kunnen beteugelen

  Het veiligheidsberaad, de landelijke samenwerking tussen de verschillende veiligheidsregio’s, ziet niets in extra regionale of lokale coronamaatregelen om de hausse aan coronabesmettingen in plaatsen als Staphorst en Zwartewaterland te beteugelen. Die optie werd eerder geopperd door epidemioloog Arnold Bosman, voormalig lid van het Red Team, een team van specialisten dat het kabinet ongevraagd en gevraagd van advies diende.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe