Een wolf op de Veluwe bij een elektrische raster. De schapen lijken niet onder de indruk. Nadat de wolf enkele schokken heeft gehad, druipt-ie af.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe bij een elektrische raster. De schapen lijken niet onder de indruk. Nadat de wolf enkele schokken heeft gehad, druipt-ie af. © Zoogdiervereniging

Schapenhouders op de Veluwe staan ook dit jaar niet in de rij voor subsidie voor wolfwerend raster

Schapenhouders in Gelderland lopen nog steeds niet warm voor een wolfwerend raster. Van de 1,1 miljoen euro subsidie die de provincie beschikbaar stelde, is nog geen 2 ton uitgekeerd. In heel 2021 is 22 keer subsidie aangevraagd. Het is daarom de bedoeling dat de regeling andermaal wordt verlengd.

5 reacties

 • Jules Vismale

  5 maanden geleden
  Raar eigenlijk dat ik nog nergens heb gelezen dat de wolven op de Veluwe zich aan mensen zouden vergrijpen. Daarbij worden de boeren ook steeds meer belaagd door allerlei "deskundigen" in Den Haag die zogenaamd alles van de landbouw en veeteelt afweten maar feitelijk hier alleen maar een grote puinhoop gaan maken!
 • Harm Platz Platz

  5 maanden geleden
  De wolf, de hobby van een aantal stads figuren die vinden dat anderen daar last van moeten hebben. Ik dacht dat de wolf kwam om de wildstand te herstellen, meer en meer blijkt dat de wolf liever kiest voor een makkelijk te pakken prooi als schapen en haast niet voor een veel lastiger prooi wilde zwijnen of herten.
 • Chris Jansen

  5 maanden geleden
  DIT IS BELACHELIJK , als je de regels zo maakt. Met peildatums en bedragen waar je niks mee kan. Heb zelf ooien en wat slachtrammen op mijn land grazen. Kom nergens voor in aanmerking. en al waren de peildatums wel goed krijg je € 150.- daar koop je niets voor. Wel de wolf willen , maar er niets voor hoeven te betalen. En als je vanaf 2020 schapen houd krijg je niets, je bent begint in een wolven gebied. Provincie is net de belastingdienst Provincie Gelderland , leuker kunnen we het niet maken.
 • Jan MULDER

  5 maanden geleden
  Er is voor midas wolf geen plaats in nl
 • HAM Boelens

  5 maanden geleden
  Wie zegt dat ik een wolf wil? Het beheer van het wild was goed er werd afgeschoten wat er te veel was. Nu wordt het een en ander stil gelegd ivm de wolf. En de zwijnen gaan de wild tunnels over of het niks is. En de boeren? Hebben het nakijken. Wij moeten het toch echt van de boeren hebben. Actievoerders, ga wat zinnigs doen. Dan op de bank zitten te bedenken waar je nou weer de boel kan opruien.
 1. Inwoners Epe op achterste benen over noodhuisvesting vluchtelingen: ‘Deze locatie deugt niet’
  PREMIUM
  15

  Inwoners Epe op achterste benen over noodhuis­ves­ting vluchtelin­gen: ‘Deze locatie deugt niet’

  Inwoners van Epe staan op hun achterste benen over de aankondiging dat de gemeente verspreid over de dorpen noodhuisvesting realiseert voor circa 250 Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers. Ze vinden het schandalig dat er zonder enig overleg wordt aangekondigd dat ‘in hun achtertuin’ noodwoningen komen of gemeentelijk vastgoed wordt aangepast. Ook de gemeenteraad heeft kritiek.

Veluwe