Maxim Zewe uit Harderwijk pakte onlangs de Nederlandse titel bij het NK schermen voor junioren. Zijn laatste, want intussen duelleert hij bij de senioren.
Volledig scherm
PREMIUM
Maxim Zewe uit Harderwijk pakte onlangs de Nederlandse titel bij het NK schermen voor junioren. Zijn laatste, want intussen duelleert hij bij de senioren. © Ruben Schipper Fotografie

Schermkampioen Maxim uit Harderwijk gaat nu de strijd aan bij de senioren

Na zijn triomf in 2018 werd Harderwijker Maxim Zewe op 18 september in zijn laatste wedstrijd bij de junioren opnieuw Nederlands kampioen schermen. Een week na ‘Alkmaar’ was hij alweer bij het NK senioren in Ede.

  1. Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’
    PREMIUM
    23

    Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’

    Politieauto’s werden vernield, blokkades doorbroken. Agenten moesten zich terugtrekken voor hun eigen veiligheid. Vrijdag stonden elf boeren voor de rechter na rellen bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal, eind juni in Hierden. Ze werden verdacht van vernieling en openlijk geweld. De officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur. De rechter legde één maand en 100 uur werkstraf op.