Op de Veluwe moeten deze maanden ruim achtduizend zwijnen worden afgeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Veluwe moeten deze maanden ruim achtduizend zwijnen worden afgeschoten. © Archief Freddy Schinkel

Schieten jagers het voedsel uit de bek van de wolf op de Veluwe?

videoHebben wolven op de Veluwe last van de jacht op hun voedsel? Over die vraag buigt een rechter zich de komende dagen. De Faunabescherming wil dat de jacht op wild stop gezet wordt, de provincie Gelderland en de Faunabeheereenheid verdedigen de noodzaak ervan. Voor de kerst komt er duidelijkheid.

20 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @JG Visser, de jagers die gaan proberen om wolven op de Veluwe zowel legaal of illegaal af te schieten lopen alleen, zodra hun identiteit bekend zou worden, hierna het risico dat andere mensen op hen gaan jagen! En het is allang bewezen dat als je een wolf doodschiet gewoon een andere wolf diens plaats in zal nemen.
 • Patrick Nes

  1 jaar geleden
  Ik weet het niet hoor maar 8800 zwijnen 700 damherten en 3000 edelherten hoeveel wolven willen ze dan hebben als die dit even op moeten vreten
 • Karel Bock

  1 jaar geleden
  Doelredenatie van de Faunabescherming. Wanneer je de sterke groei van wolvenroedels de afgelopen jaren in Duitsland bestudeert (vorig jaar inmiddels 157 roedels, Zie http://dbb-wolf.de) en realiseert dat er in Duitsland door 400.000 jagers veel meer gejaagd wordt (ook op zondag!) dan in Nederland, dan hoef je geen hoogleraar te zijn om te concluderen dat de wolf zich daar niets van aantrekt en qua aantallen uitbreidt waar hij wil. Om van Oost-Europa te zwijgen waar zelfs wolvenafschot plaats vindt.
 • Hans Voskamp

  1 jaar geleden
  Zijn er ook rechters die ons van dit soort betweterige 'Fauna beheerders' weten te verlossen? Het lijkt de nationale ziekte te worden. Alles ontkennen, overal tegen, roepen allerhande, onbekende, onderzoeksresultaten er bij en menen voor de rest van de mensheid te kunnen beslissen over wat goed en fout is.
 • Gerrit V d Weerd

  1 jaar geleden
  Ik wil aanbevelen dat alle mensen op de Veluwe verhuizen op die van faunabescherming na zo heef de wolf de ruimte