Volledig scherm
Politie, ambulance en traumaheli rukten uit voor een bij een woning aan de Jazzdreef in Harderwijk van een steiger gevallen schilder. © persbureau heitink

Schilder valt van 3 meter hoge steiger in Harderwijk

Een schilder is vanmiddag gewond geraakt bij een val een steiger in Harderwijk. Hij maakte een smak van bijna 3 meter en is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

De man was op een steiger aan het werk bij een woning aan de Jazzdreef. Door nog onbekende oorzaak viel hij naar beneden. Een traumahelikopter landde in de buurt van de straat om  ambulancepersoneel bij te staan. Een politiewoordvoerder bevestigt het ongeval en laat weten dat het slachtoffer met een ambulance naar het Utrechtse ziekenhuis is gebracht. 

Voor de woning stonden busjes van schildersbedrijf Achterberg & Van Slooten uit Amersfoort.  Gevraagd naar een reactie wil het bedrijf niet reageren, onder verwijzing naar de wet op de privacy. Of de Arbeidsinspectie onderzoek doet naar het ongeval kon een woordvoerder enkele uren na het ongeval nog niet zeggen. Er was op dat moment ook nog geen melding ontvangen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe