Het decor van de Wapenvelder sloopruzie. Het pand links wordt met sloop bedreigd en de eigenares eist dat de gemeente ook optreedt tegen het pand rechts. Zo zijn veel meer schrijnende situaties in de gemeente Heerde, zegt wethouder Jan Berkhoff (inzet).
Volledig scherm
PREMIUM
Het decor van de Wapenvelder sloopruzie. Het pand links wordt met sloop bedreigd en de eigenares eist dat de gemeente ook optreedt tegen het pand rechts. Zo zijn veel meer schrijnende situaties in de gemeente Heerde, zegt wethouder Jan Berkhoff (inzet). © Henri van der Beek

Schrijnende woonsituaties in Heerde; Wapenvelder sloopruzie bewijst noodzaak maatregelen

De sloopruzie die Wapenveld in zijn greep houdt, bewijst hoe belangrijk het is om een eind te maken aan illegale situaties rond woningen in de gemeente Heerde. Dat zegt wethouder Jan Berkhoff. Hij denkt dat er nog dit kwartaal duidelijkheid komt over hoe de gemeente dat gaat oplossen, door nieuw beleid rond woningsplitsing. Volgens Berkhoff kan dat wel flinke gevolgen hebben voor eigenaren.

 1. Alle buurtbussen van BuurtRRReis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfilter
  PREMIUM

  Alle buurtbus­sen van BuurtRR­Reis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfil­ter

  De aanpassingen zijn gebeurd op advies van TNO. Het onderzoeksinstituut adviseerde eerder de montage van een kuchscherm voorin de bus, om ze de chauffeur te beschermen tegen visusdeeltjes van passagiers. En omgekeerd. Dat spatscherm moet dan wel geregeld worden schoongemaakt. Daarnaast adviseerde TNO een extra dakventilator en een HEPA-luchtfilter, die vergelijkbaar is met filters in ambulances en vliegtuigen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. de Stentor Nieuws Update: Ernstig bedrijfsongeval in Apeldoorn & Renske wil alleen maar roze
  Play
  VIDEO

  de Stentor Nieuws Update: Een ernstig bedrijfson­ge­val en Renske wil alleen roze

  5 maart

Veluwe