Volledig scherm
Abdelkader Benali, schrijver, columnist, Marokko, presentator, mei 2018 © Linda Stulic (112869)

Schrijver Abdelkader Benali vertelt over Nederlandse taal op symposium

Wat te doen aan laaggeletterdheid. Dat is het thema van een symposium in Heerde voor mensen uit het onderwijs, bedrijfsleven en het sociale werk. 

Het evenement op 6 september in Heerde wordt afgetrapt door schrijver Abdelkader Benali. Hij vertelt over zijn komst als klein jongetje vanuit Marokko naar Nederland en over zijn ervaringen met de Nederlandse taal.

Het symposium dat gehouden wordt in het dorpshuis van Heerde is georganiseerd door de werkgroepen Laaggeletterdheid van Hattem, Heerde, Oldebroek, Epe en Elburg. 

Formulieren

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Tweederde van deze mensen is van Nederlandse afkomst. Het gaat om mensen die moeite hebben met het invullen van formulieren of reizen met het openbaar vervoer. Ook pinnen of digitaal betalen kan lastig zijn, of voorlezen aan (klein)kinderen. Gevolgen voor het arbeidsleven kunnen zijn dat ze moeite hebben met solliciteren, werken met de computer of het lezen van (veiligheids)instructies.

Voor het symposium kunnen mensen zich aanmelden tot 27 augustus via secretariaat@bibliotheeknoordveluwe.nl. 

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe