Senioren smelten weg in broeikas, 50(!) graden op hete dagen: ‘Het grijpt je bij de keel’

MET VIDEOTijdens warm zomerweer stijgt het kwik in de binnenplaats van seniorenflat Hof van Blom in Hattem al gauw tot tropische temperaturen. Maar nu het ventilatiesysteem ook nog eens kapot is, kampen de bewoners met temperaturen van in de vijftig graden in het glazen atrium. ,,Verschrikkelijk.’’ 

14 reacties

 • Nt Van Ogtrop

  2 maanden geleden
  51 gr ongelofelijk. De bonte was doe op 40gr. Jammer dat warmte niet opgevangen kan worden. En er moet met deze hitte op de ouderen worden gelet, maar de woningbouw lapt alles aan de laars. Triada doe wat hier aan Triada moet er maar gauw wat aan doen, als het maar geen centen kwestie is. Arme bewoners ik heb echt met hun te doen.
 • Monique Jager

  2 maanden geleden
  Ook in het Ludgerus Deventer is het veel te heet.
 • Eric Walch

  2 maanden geleden
  "en kijken we of we zonwering kunnen toepassen op het dak.’’ Architecten missen tegenwoordig de basale kennis van ontwerpen. Zelfs een kind van de basisschool kan voorspellen dat zo'n glazen kap als broeikas gaat werken en dat zonwering al onderdeel van het ontwerp had moeten zijn. De oplossing van hr Eggerding is al binnen 24 uur toepasbaar.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Dit verhaal over ontbrekende onderdelen doet mij denken aan toestanden in de DDR. Daar verliep alles via een vaste planning. In die planning zaten ook de reserveonderdelen. Gingen die kapot voordat dit gepland was, dan was het " helaas pindakaas ". Hier wordt de oplossing ook naar een onbekend tijdstip volgend jaar verschoven. De vastgoedmanager heeft het thuis vast goed voor elkaar.
 • K. Kanis

  2 maanden geleden
  Klinkklare onzin als de heer Wastenecker van Triada zegt dat het openen van de dakpanelen niet veel verschil maken bij extreme hitte. Voorlopig is het nog altijd zo dat de warmte c.q. hitte altijd stijgt!!! Dus als de ramen wel op staan is dat de plek waar het al eerste naar buiten 'zuigt'