SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder illustreert hoe hoog de toren van de melkfabriek al is met dertig meter. ,,En dan moet je je voorstellen dat windmolens nog eens tien keer hoger zijn."
Volledig scherm
PREMIUM
SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder illustreert hoe hoog de toren van de melkfabriek al is met dertig meter. ,,En dan moet je je voorstellen dat windmolens nog eens tien keer hoger zijn." © SGP Nunspeet

SGP Nunspeet strijdt tegen windmolens: alleen langs de A28, maar onbespreekbaar in bos en weidegebied

Duurzame energie is helemaal prima. Noodzakelijk zelfs. Maar geen windmolens in het natuurgebied van Elspeet of in het buitengebied van Hulshorst. Als ze er dan moeten komen, dan langs de A28. Dat stelt SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder in de algemene beschouwingen op de begroting van Nunspeet.

 1. Veluwse ondernemers in Oostenrijk: ‘Dit jaar skiën zonder zingen en lalalagebral’
  PREMIUM

  Veluwse onderne­mers in Oostenrijk: ‘Dit jaar skiën zonder zingen en lalalage­bral’

  Enkele honderden Nederlanders hebben werk in Oostenrijk, vaak met eigen ondernemingen in de toeristensector. Hoe gaat het met ze en hoe bereiden ze zich in de coronatijd voor op het skiseizoen? De Stentor belt met een paar Veluwse ondernemers die in Oostenrijk actief zijn en vraagt hoe ze draaien. Wat denken ze: gaat het skiseizoen nog wel door en kunnen de Nederlanders nog op wintersport naar Oostenrijk?

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Urkers laten zich nu massaal testen bij nieuwe teststraat
  Play

  Urkers laten zich nu massaal testen bij nieuwe teststraat

 2. Kippenvel. Indrukwekkend konvooi begeleidt kist van Diego Maradona
  Play

  Kippenvel. Indrukwek­kend konvooi begeleidt kist van Diego Maradona

Veluwe