Slachterij Gosschalk in Epe moest een tijd gesloten bleven nadat bleek dat er dieren zwaar werden mishandeld.
Volledig scherm
Slachterij Gosschalk in Epe moest een tijd gesloten bleven nadat bleek dat er dieren zwaar werden mishandeld. © Henri van der Beek / archief

Slachterij Gosschalk in Epe mag weer open, maar wel onder strikte voorwaarden

POLL | UPDATE | VIDEODe omstreden slachterij Gosschalk mag vanaf morgen (dinsdag) weer open. Dat gebeurt onder verscherpt toezicht en strikte voorwaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het familiebedrijf uit Epe was zo‘n acht weken dicht, nadat op undercoverbeelden dierenmishandelingen te zien waren.  

12 reacties

 • Carolien Verhoef

  1 jaar geleden
  Hoeveel kansen krijgen ze nog? De dieren hebben maar 1 kans.
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Wat zijn wij Nederlanders toch een heerlijk naief volk. In een oorlog vallen helaas ook burgerslachtoffers. In een slachterij gaan dieren dood. En als er heel veel dood worden gemaakt, zijn er altijd dieren die tegenstribbelen. En die moet je tot de orde roepen. En de wijze waarop, wordt nu in het aangepast plan streng en strikt op toegezien. En ja het zal zeker nog wel een paar keer misgaan. Hoort niet, maar niets om van wakker te liggen. We eten vlees met zijn allen of je bent vegetarier.
 • Pieter J. den Ouden

  1 jaar geleden
  Yvonne Veld maakt met haar bijdrage duidelijk dat begrijpend lezen voor haar nog een te ontwikkelen gebied is. En haar inschattingsvermogen over het denken van de mens in de vleesindustrie geeft me te denken of er op los redeneren, los met de beentjes van de grond, niet al te veel mode gaat worden
 • CT Putten

  1 jaar geleden
  Al die busjes met onze diervriendelijke oostblokkers komen weer naar Epe, jammer het grote geld wint het weer .
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Mensen die nog steeds denken of geloven dat de filmpjes die in de horrorslachthuizen gemaakt zijn fake(nieuws) zijn, geven blijkbaar geen zier om dierenleed en is dierenwelzijn wsl. iets wat niet in hun woordenboek voor komt. In de bio-industrie met dagelijks 1,7 slachtingen is dit eerder regel dan uitzondering.