Tjeerd de Groot (D66) riep afgelopen dinsdag in het wekelijkse Vragenuurtje op tot sluiting van Gosschalk. Gisteren kreeg hij zijn zin: de NVWA heeft de deuren van de slachterij uit Epe voorlopig gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tjeerd de Groot (D66) riep afgelopen dinsdag in het wekelijkse Vragenuurtje op tot sluiting van Gosschalk. Gisteren kreeg hij zijn zin: de NVWA heeft de deuren van de slachterij uit Epe voorlopig gesloten. © ANP

Slachterij Gosschalk is dicht, hoe nu verder met dierensector? De Groot (D66): ‘Systeem is failliet’

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot drong er in het Vragenuurtje op aan en kreeg vrijdag zijn zin: de beruchte slachterij Gosschalk uit Epe is voorlopig dicht. Maar hoe nu verder met de dierensector? De beelden lijken immers niet op zichzelf te staan. ,,Dieren worden de dupe van een failliet landbouwsysteem”, vindt De Groot.

7 reacties

 • Jeroen Berlee

  2 maanden geleden
  Dit komt echt 100 % door voedsel en warenautoriteit zelf. De heren komen op afspraak en aangekondigd op bezoek, dan is het de dag ervoor weer poets dag. De volgende dag lopen we gewoon weer door de spinazie met onze gore schoen en sheppen deze in de machine om verpakt te worden.
 • Harm Platz Platz

  2 maanden geleden
  Geachte heer van Werven, u bent zeker voor D66, De partij voor het kappen van bomen op een ander continent en dan deze hier opstoken. Deze partij is ook zo voor windmolens, wat ze er niet bij zeggen dat windmolens wieken bij afbreken worden begraven omdat deze niet te recyclen zijn. Ik ben niet tegen windmolens wel tegen selectieve informatie.
 • Ben van Werven

  3 maanden geleden
  Geachte Hermannus P. We hebben het hier over een industrie die inderdaad het milieu enorm schaadt, naast andere industrieën en vormen van agricultuur. Maar hier komt helaas nog bij dat dieren sadistisch gepest worden voordat zij geslacht worden. Soms zelfs ritueel geslacht
 • Fred Olthuis

  3 maanden geleden
  Ik leest nog steeds niets over nvwa dat die steeds nog niet op de vingers word getik want zij zijn ook medig schuldig aan want toestanden in slachterijen maar worden steeds schoon gepraat of wil de minister cora van nieuwehuizen daar niet over praten is zij bang voor de grote heren van de nvwa
 • Harm Platz Platz

  3 maanden geleden
  D66 geeft continu aan dat we te veel dieren hebben en meer slachten dan we consumeren in NL. Gaat Duitsland hun productie van auto's dat ook zwaar milieubelastend halveren? Gaat Frankrijk dan ook hun wijn productie en druiventeelt, waar veel pesticiden worden gebruikt, halveren? D66 heeft een groep mensen uitgekozen die men wil slachtofferen.
 1. McDonald’s stopt met afname vlees bij slachterij Gosschalk in Epe: klanten lopen weg na beelden dierenmishandeling
  Play
  PREMIUM
  UPDATE

  McDonald’s stopt met afname vlees bij slachterij Gosschalk in Epe: klanten lopen weg na beelden dierenmis­han­de­ling

  Al twee klanten van Gosschalk uit Epe hebben de banden met het slachthuis verbroken. Zowel Stichting de Wroetstal, die er tot vandaag wroetvarkens liet slachten, als rundvleesafnemer McDonald’s neemt die maatregel. Die volgt na het schokkende nieuws van gisteren, toen bekend werd dat stalmedewerkers de varkens en koeien mishandelen. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat Gosschalk per direct dichtgaat.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe