Het omstreden Gosschalk uit Epe blijkt aanspreekpunt voor het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dierenrechtorganisatie Ongehoord is furieus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het omstreden Gosschalk uit Epe blijkt aanspreekpunt voor het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dierenrechtorganisatie Ongehoord is furieus. © Henri van der Beek / fotobewerking de Stentor

Slachterij Gosschalk ondanks misstanden zelf toezichthouder voor keurmerk: hoe kan dat?

VideoHoe kan het dat een slachterij die onder vuur ligt voor dierenmishandeling, toezicht houdt op dierenwelzijn? Het omstreden Gosschalk uit Epe blijkt een belangrijke rol te vervullen bij het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dierenrechtenorganisatie Ongehoord is furieus: ,,Wat is het keurmerk op deze manier nog waard?” 

 1. Omstreden slachterij Gosschalk mag ook na zes weken nog niet open: ‘Verschrikkelijke situatie’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Omstreden slachterij Gosschalk mag ook na zes weken nog niet open: ‘Verschrik­ke­lij­ke situatie’

  De beruchte slachterij Gosschalk in Epe blijft dicht. Voor de vierde keer is een ingediend plan van aanpak afgekeurd. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekendgemaakt. Er is nog altijd onvoldoende vertrouwen of het dierenwelzijn gewaarborgd is. De mededeling is gekomen op het moment dat tientallen medewerkers werden geïnformeerd over de laatste stand van zaken.