Gosschalk is opnieuw een grote afnemer kwijt: McDonald's Duitsland.
Volledig scherm
Gosschalk is opnieuw een grote afnemer kwijt: McDonald's Duitsland. © Henri van der Beek

Slachterij Gosschalk ziet 1480 Duitse McDonald’s stoppen met afname rundvlees

video & pollDe undercoverbeelden van dierenmishandelingen bij slachterij Gosschalk bereiken inmiddels ook het buitenland. Alle 1480 Duitse filialen van McDonald’s zijn gestopt met afname van rundvlees van het Eper familiebedrijf. Dat bevestigt de fastfoodketen vandaag aan de Stentor. Eerder verbrak de Nederlandse tak van McDonald’s al de samenwerking met Gosschalk.

17 reacties

 • Piet Hein

  12 maanden geleden
  Ik twijfel.. Omdat McD dit doet voor het plaatje naar buiten. We weten dondersgoed dat dit niet alleen bij Gosschalk gaande is, maar bij 99% van alle slachterijen. McD laat hier een partner vallen en haalt het elders waar heel hoogstwaarschijnlijk het zelfde gaande is... Productie gaat voor alles!!! Zelf eet ik graag een stukje vlees, maar het verschil is dat ik weet waar het vandaan komt en wie het slacht.
 • Gerard Wagenaar

  12 maanden geleden
  Je kan beter je ogen sluiten voor de wolf die begint al te eeten als het wild dat hij gevangen heeft nog leeft. Waar zijn we in Nederland in godsnaam mee bezig. We gaan hier in Nederland naar de kloten met zulke mensen die maar blijven zeiken. Ps sorry voor het grove taal gebruik
 • Geja Haas Geja

  12 maanden geleden
  Waarom elke x de filmpjes en beelden weer opnieuw plaatsen? Dit bedrijf heeft zich nu gebeterd en wil nu gewoon weer verder. Hier werken ook mensen die monden te voeden hebben. Ik zou willen dat er bij elk slachtbedrijf jaarlijks één of meerdere steekproeven wordt gedaan. Pas dán mag men oordelen. Ik keur deze vorm van slachting absoluut niet goed maar laat het nu dan ook gewoon een kans krijgen om te laten zien hoe het wél moet.
 • jos zoet

  12 maanden geleden
  Dit was niet de eerste keer dat deze "onderneming " in de fout ging...
 • Ben van Werven

  12 maanden geleden
  H. Annes … men is niet anti Gosschalk, maar anti onnodige dierenmishandelingen en … u koppelt hier welvaart aan. Welvaart ten koste van dierenmishandeling mag niet, is onesthetisch. Een goede zware straf voor de personen die dit doen ? OK! Maar vergeet niet dat dit ook veroorzaakt wordt door een onpersoonlijke, afstandelijke, produkie-dierenmoordmachine met witte boorden op kantoor en management. Hoort niet bij onze barbecue-plof-varkens instelling