Slachtoffer Gerko (18) uit Elburg laat Kamerleden versteld staan: ‘Verbied deze rotzooi’

videoHet demissionaire kabinet moet verder gaan dan alleen een verbod op de designerdrug 3-MMC en alle designerdrugs verbieden. Die kraakheldere boodschap kregen vier Tweede Kamerleden dinsdag mee tijdens een bezoek aan Oldebroek en Elburg. Met onder meer een emotioneel verhaal van Gerko (18) uit Elburg werd dat kracht bijgezet.

8 reacties

 • B Zieleman

  1 maand geleden
  Mag het woord 'politiek' nog wel 'politiek' genoemd worden...Geluisterd wordt er niet, het is net of ze alles maar goed vinden. Jongeren steken elkaar dood bij het minste of geringste (krijg je een taakstrafje voor), de drugshandel floreert op straat, in de horeca, scholen, etc. Alcohol, helium en drugs in het verkeer, het is schering en inslag, en het kabinet lijkt het wel oké te vinden. Veel ouders staan machteloos, het zijn wél hun kinderen die er kapot aan gaan!!!
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Zinloze actie en verschrikkelijk naïef en ongelooflijk uit de tijd,slecht over nagedacht,als je niet wilt dat het gebeurt zorg je voor voorlichting op scholen niet een keer maar steeds weer,nodig je ouders in wijken uit voor voorlichting en schakel je verenigingen cq sportclubs in
 • Gia Young

  2 maanden geleden
  Er wordt gesproken over ‘eigen schuld’ en ‘mensen willen hun geest verruimen’. Nooit pubers gehad? Dit zijn nog kinderen, ze kunnen de gevolgen van hun acties nog niet overzien. Bovendien noemen we het niet voor niets ‘verslavende’ middelen. Net als alcohol, sigaretten etc wordt de gebruiker verslaafd gemaakt zodat hij blijft gebruiken en geld opbrengt. Iedere vorm van verslaving ‘eigen schuld’ en ‘eigen verantwoordelijkheid ‘ noemen is zelfs volgens de wetenschap niet gepast.
 • F.M. Verdonk

  2 maanden geleden
  Wat betreft verbieden van 3MMC en wat mij betreft een heleboel meer verslavende resource medicals ben ik het helemaal met deze jongen eens. Echter, niet alle middelen kunnen over één kam worden geschoren. Waar deze jongen en vele anderen zichzelf in de spiegel aan mogen kijken is op het vlak van verantwoord gebruik. Want zoals uit vele verhalen blijkt is daar vaak geen sprake van in gevallen waar het mis gaat.
 • J Vos

  2 maanden geleden
  De politiek? Die zijn met vakantie toch?

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe