Slapeloze Zeebuurt in Harderwijk zucht onder overlast en eist actie

videoBewoners van de Flevoweg zijn het spuug en spuugzat, de overlast die sommige bezoekers van de McDonald's in Harderwijk met name ‘s avonds en ‘s nachts veroorzaken. Ze noemen het ‘een gekkenhuis’ en eisen actie.  Die lijkt er te komen: McDonald's werkt aan een geluidswal, terwijl D66 aan de bel trekt bij het gemeentebestuur.

Ze zijn het vertrouwen in een goede afloop wel een beetje kwijt, daar aan de Flevoweg. ,,Ik woon hier sinds 1984, en ik dacht altijd dat ik hier tot mijn laatste snik plezierig zou kunnen wonen. Maar van dat geloof is weinig meer over’’, verzucht Henk Dik. ,,Wij zijn geen woonwijk meer, maar een bedrijventerrein.’’ Er volgt een litanie over vetlucht, afval, luchtvervuiling door rijen wachtende auto's, geschreeuw, getoeter en ander lawaai. ,,Het is niet leuk meer om hier te wonen.’’ 

  1. Tweede huisartsenpost in Harderwijk voor controle mogelijke coronapatiënten

    Tweede huisartsen­post in Harderwijk voor controle mogelijke coronapa­tiën­ten

    Bij de regionale huisartsenpost van Medicamus in Harderwijk gaat woensdag 1 april een tweede huisartsenpost open, speciaal voor (griep)patiënten die mogelijk kunnen lijden aan corona. Deze patiënten gaan rechtstreeks naar de spreekkamer en komen niet in een wachtkamer waar patiënten zich melden met heel andere klachten. Vooralsnog is de post alleen ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend open. Als een derde van de huisartsen ziek wordt, volgt openstelling overdag.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe