Volledig scherm
PREMIUM
Erik en Daniëlle Geurtsen van 't Ravenest zijn trots op hun 'keurige' vakantiepark. ,,Maar dat gaat niet vanzelf.'' © Ruben Schipper

Sloeberpark op de Veluwe? Hier staan de coniferen keurig kaarsrecht... ‘We zijn het pauperimago beu’

Moet de provincie Gelderland miljoenen in de Veluwse vakantieparken stoppen? De provinciale politiek is het daar niet over eens. En over het toestaan van permanente bewoning lopen de meningen al helemaal uiteen. Bij de komende Provinciale Statenverkiezingen valt er op alle vlakken wat te kiezen. Maar wat is eigenlijk de stand van zaken op de Veluwse vakantieparken?

Criminaliteit en verpaupering. Jarenlang was het vakantiegevoel op de Veluwe ver te zoeken. Het project Vitale Vakantieparken moest daar, op de kop af vijf jaar geleden, verandering in brengen. Al met al investeren provincie en gemeenten 20 tot 25 miljoen euro in de Veluwse vakantieparken. En dat zorgt voor nieuwe energie bij de familiebedrijven, zoals bij parkcamping ’t Ravenest in Putten. 

Trots

Pauperparken met hoge schuttingen, verpauperde caravans met een jaren 70-motiefje aan de wand of grote blaffende honden achter gaas maken plaats voor aangeharkte percelen. Op 't Ravenest vind je enkel keurig geknipte coniferen en een gazon dat veel weg heeft van een biljartlaken. ,,Maar dat gaat niet vanzelf", merkt Erik Geurtsen op terwijl hij trots over zijn park banjert. 

Wat vind jij van permanente bewoning op een recreatiepark? Laat je stem horen:

Poll

Permanente bewoning op een vakantiepark?

  • Dat moet mogelijk zijn! (66%)
  • Gewoon verbieden! (34%)
1952 stemmen

Quiz

Weet jij wat jouw provincie allemaal doet? Doe mee aan deze quiz en ontdekt het antwoord. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe