Ter illustratie: zeezoogdierenpark Dolfinarium in Harderwijk is vanwege een slogan op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie.
Volledig scherm
Ter illustratie: zeezoogdierenpark Dolfinarium in Harderwijk is vanwege een slogan op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie. © Foto Freddy Schinkel

Slogan Dolfinarium is deels misleidend, oordeelt Reclame Code Commissie

Het Dolfinarium is op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie. In een voorlopige uitspraak oordeelt de RCC dat een slogan van het dierenpark uit Harderwijk voor een deel misleidend is.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achterkleinkinderen in Australië
  PREMIUM

  Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achter­klein­kin­de­ren in Australië

  De 84-jarige Zwollenaar barstte in tranen uit toen hij vertelde dat een reis met zijn vrouw naar de achterkleinkinderen in Australië niet meer door kon gaan. Eerder dit jaar was al hun spaargeld weg na fraude door een oplichter die zich uitgaf voor medewerker van de bank. De 13.000 euro kwamen na een coulanceregeling wel weer terug, maar inmiddels is zijn vrouw te ziek om nog af te reizen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe