Snoeiharde kritiek op deze 'horrorkruising' op de Veluwe: ‘Hoe bedenk je het?’

met video & pollVeilig Verkeer Nederland kraakt het ontwerp van de fonkelnieuwe kruising bij de Waterweg in Putten. Verkeersconsulent Peter Buter heeft zijn verbazing over de ‘horrorkruising’ uitgesproken bij wegbeheerder Klaas Wijma. Buter stelt dat de kruising gevaarlijk is voor fietsers en dat de maximumsnelheid omlaag moet. Hij concludeert dat een rotonde wenselijker is.

17 reacties

 • Anke Kievit

  3 maanden geleden
  Er zou eerst controle op een ontwerp moeten zijn door VVN. Daar gaat ons belastinggeld@
 • Bob Buckmann

  3 maanden geleden
  Iemand hier vraagt hoeveel ongevallen er eigenlijk gebeurt zijn op deze kruising voordat hij werd aangepast ?
 • Hans Bosman

  3 maanden geleden
  En deze constructie moet de verkeersveiligheid verbeteren? hoe leg je dit uit. Jammer dat hier zoveel geld is aan uitgegeven.
 • Eddy Masselink

  3 maanden geleden
  Ik mis het weerwoord van de ontwerper. Wat was zijn filosofie achter dit gedrocht?
 • Jo Buitenhuis

  3 maanden geleden
  Werkelijk niet te geloven dat mensen hier voor gestudeerd hebben en ook nog hun brood mee kunnen verdienen. Een kind verzint zoiets beter.
 1. Niek de Jong was het historisch geweten van Harderwijk: ‘We hebben zoveel om trots op te zijn, daar moeten we voor strijden’
  PREMIUM
  1943 - 2022

  Niek de Jong was het historisch geweten van Harderwijk: ‘We hebben zoveel om trots op te zijn, daar moeten we voor strijden’

  Dat de geschiedenis van Harderwijk de afgelopen halve eeuw – soms ook letterlijk – overeind is gebleven, is voor een niet gering deel te danken aan Niek de Jong. Gegrondvest op en geïnspireerd door zijn eigenzinnigheid en vasthoudendheid zijn stukjes historie ontrafeld, stadsmuren gevonden, monumenten gespaard en initiatieven ontplooid.