Het Henriette van Heemstrahuis in Ermelo
Volledig scherm
PREMIUM
Het Henriette van Heemstrahuis in Ermelo © Google Maps

Sociale spoedzoekers gezocht voor ‘unieke’ woonvorm in Ermelo

Voor Ermeloërs die op snel een tijdelijke woning nodig hebben, is er soelaas. In het Henriëtte van Heemstrahuis, het voormalige verzorgingstehuis van instituut Bartiméus voor slechtzienden, worden 48 appartementen omgebouwd voor zogenaamde spoedzoekers, jongeren en statushouders. Voorlopig voor een periode van 12 jaar.

Het huisvesten van deze groep is urgent in Ermelo en heeft deels te maken met de strenge aanpak van illegale bewoning van vakantiehuizen. De vakantieparken vormden altijd een mooie tussenoplossing, voor iedereen die dringend op zoek was naar onderdak. Lag je bijvoorbeeld in scheiding, wilde je als jongere graag het huis uit, of moest je je huis vanwege financiële malheur verkopen? Dan was een bungalow als tijdelijk huis vaak snel gevonden. 

  1. Tweede huisartsenpost in Harderwijk voor controle mogelijke coronapatiënten

    Tweede huisartsen­post in Harderwijk voor controle mogelijke coronapa­tiën­ten

    Bij de regionale huisartsenpost van Medicamus in Harderwijk gaat woensdag 1 april een tweede huisartsenpost open, speciaal voor (griep)patiënten die mogelijk kunnen lijden aan corona. Deze patiënten gaan rechtstreeks naar de spreekkamer en komen niet in een wachtkamer waar patiënten zich melden met heel andere klachten. Vooralsnog is de post alleen ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend open. Als een derde van de huisartsen ziek wordt, volgt openstelling overdag.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe