Spectaculaire beelden wolf en edelhert: wie zit nu achter wie aan?

videoBoswachter Frank Theunissen van Natuurmonumenten maakte met zijn webcam spectaculaire opnamen van een wolf die een edelhert aanvalt ergens op de Zuid-Veluwe. Of valt het hert de wolf aan? 

12 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @roeland saman, Nederland is al zwaar overbevolkt met mensen en ik weet heel zeker dat de omwonenden rond de Veluwe beslist niet meer zitten te wachten dat al de bossen daar verdwijnen om door vele duizenden woningen te worden vervangen! Zonder bomen en groen kunnen wij mensen namelijk niet leven en als er hier youtube-filmpjes zouden verschijnen waarop te zien is hoe talloze herten en zwijnen door auto's worden doodgereden dan gaan we toch ook de automobilisten zeker niet doodwensen of opjagen?
 • roeland saman

  1 jaar geleden
  Kappen die bossen en huizen neer zetten.
 • Jack Siebring

  1 jaar geleden
  Wat hier niet wordt laten zien is het moment wanneer dit hert zijn "laatste adem" uitblaast. Dit is waarschijnlijk niet zo snel gegaan als het filmpje doet vermoeden.
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @S. Puschaner, eigenlijk is het de schuld van de mens dat de dieren op de Veluwe geen kant meer op kunnen! En wat de wolf en het edelhert betreft: Blijkbaar was dit hert een oud, zwak of gewond dier dat toch al ten dode was opgeschreven want als hij nog heel gezond was geweest dan was hij gemakkelijk aan de wolf ontsnapt! Daarbij zet die wolf nog zijn eigen leven op het spel omdat hij zelf ook gewond kon raken raken bij deze jacht, iets wat voor de menselijke jagers helaas niet meer opgaat!
 • S. Puschaner

  1 jaar geleden
  Met al het hekwerk en verkeer kan dat dier geen kant op Afschieten die klote wolf alle jonge dieren liggen voor het grijpen in het gras Dan nog eens vee, kalveren veulens.......