Volledig scherm
Wethouder Wouter Vogelsang © Bram van de Biezen

Sportbedrijf vervangt wirwar aan 'loketjes' in Ermelo

Een loket voor alle vragen over sport. Dat is de idee achter de vorming van een zelfstandig sportbedrijf die in Ermelo in volle gang is. Meest logische plek voor het loket is het nieuw te bouwen zwembad Calluna. 

De uitvoering van het beheer en de exploitatie van de sportaccommodaties in Ermelo is nu verdeeld over meerdere partijen: de gemeente, Stichting Sportaccomodaties Ermelo, Stichting Triade, Dindoa en een aantal andere verenigingen. 

Efficiënter

,,Dat is niet zo handig", vindt wethouder Wouter Vogelsang. ,,Samenvoegen en onderbrengen onder een vlag is veel efficiënter en overzichtelijker." Burgers kunnen er terecht met vragen over bijvoorbeeld verhuur van zalen en ondersteuning van de sportvereniging. Sportambtenaren en buurtsportcoaches worden overgeheveld van de gemeente naar de nieuwe organisatie. 

Meer helderheid

In november wordt duidelijk hoe dat bedrijf er precies uit komt te zien en welke rechtsvorm die krijgt. Dan is er namelijk meer helderheid over de nieuwe btw-wetgeving.  Het nieuwe sportbedrijf  moet 1 januari volgend jaar al van start gaan.  Twee jaar later wordt ook het beheer van het nieuwe zwembad en de sporthal ondergebracht bij dit zelfstandige  sportbedrijf.  

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe