De problemen bij hockeyvereniging Zeewolde zijn het meest acuut. Voorzitter Jack van Hettema: ,,We merken nu al dat een aantal leden is uitgeweken naar omliggende verenigingen omdat die wel zo’n waterveld hebben.”
Volledig scherm
PREMIUM
De problemen bij hockeyvereniging Zeewolde zijn het meest acuut. Voorzitter Jack van Hettema: ,,We merken nu al dat een aantal leden is uitgeweken naar omliggende verenigingen omdat die wel zo’n waterveld hebben.” © Ruben Schipper

Sportclubs in Zeewolde willen velden snel vervangen, maar van welk geld?

Bijna 1 miljoen euro is nodig om de Zeewolder sportverenigingen op sportpark De Horst overeind te houden. Een groot deel van het geld gaat naar de vervanging van hockey- en voetbalvelden. Als tegenprestatie willen de verenigingen beter samenwerken en De Horst gezamenlijk promoten. Het organiseren van een jaarlijkse open sportdag is daar een voorbeeld van.

  1. Epe zet omstreden zorgcomplex in villabuurt door, ondanks kritiek op ‘truc’
    PREMIUM
    3

    Epe zet omstreden zorgcom­plex in villabuurt door, ondanks kritiek op ‘truc’

    De omstreden ‘hoofdingang’ die een cruciale rol speelt bij de bouw van een grote zorginstelling in een Eper villabuurt, zal niet door de bewoners worden gebruikt. Ondanks die voorspelling van zorgwethouder Lia de Waard geeft de gemeente echter haar zegen aan het plan. Omwonenden voelen zich door haar woorden gesterkt dat de ‘truc’ om het complex aan de Burgemeester van der Feltzlaan extra hoog te maken voor de rechter geen stand houdt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe