Sportcomplex Sypel heeft al twee sporthallen (links), maar krijgt er wellicht een derde bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportcomplex Sypel heeft al twee sporthallen (links), maar krijgt er wellicht een derde bij. © Bram van de Biezen

Sporthal bij de Sypel in Harderwijk is nog geen uitgemaakte zaak

Badminton Club Harderwijk en Sportpark Slingerbos blijven - naast een derde hal bij de Sypel - in de race voor een nieuwe sporthal. Met dank aan de gemeenteraad van Harderwijk die alle opties open wil houden. Een nieuw onderzoek moet voor 1 juni volgend jaar afgerond zijn.  

Hartje zomer leek de vurige wens van BC Harderwijk en de Stichting Sportpark Slingerbos (korfbalclub Unitas/Perspectief en Handbalvereniging Harderwijk) nog in rook op te gaan. Sportwethouder Marcel Companjen presenteerde toen de uitkomsten van een vooronderzoek, waarin de beide initiatieven werden afgedaan als onhaalbaar. Er zouden te veel (financiële) risico's kleven aan eigen beheer van deze sportzalen. Zoals tegenvallende commerciële huur, dalende ledenaantallen en te laag ingeschatte investeringskosten.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe