Volledig scherm
Studenten van Landstede geven elke vrijdag sportlessen aan kinderen van inwoners AZC in Harderwijk. © Bram van de Biezen

Sportopleiding Landstede beste van Nederland

De opleiding Sport & Bewegen van Landstede is door de Keuzegids Mbo 2019 uitgeroepen tot beste van Nederland. De opleiding heeft vestigingen in Zwolle en in Harderwijk. 

Het is de eerste keer dat Sport & Bewegen als beste uit de bus komt. Wel mag de opleiding zich al drie jaar lang Topopleiding noemen. Die kwalificatie krijgen opleidingen die in de Keuzegids meer dan 75 punten scoren. De Harderwijkse afdeling van Sport & Bewegen begon tien jaar geleden in twee lokaaltjes in de vestiging aan het Westeinde, met zo’n veertig leerlingen. Inmiddels zijn dat er vier keer zoveel en is er een eigen locatie op sportpark de Sypel, pal naast zwembad en sporthal. 

Onmisbare schakel

Volgens teamleider Harry van den Brink is de school uitgegroeid tot ‘een onmisbare schakel in de Harderwijkse maatschappij’. Instellingen voor gehandicapten, fitnesscentra, het asielzoekerscentrum en talloze sportverenigingen maken dankbaar gebruik van de diensten van de studenten van de opleiding.

Naast Sport & Bewegen mogen ook vier andere opleidingen van Landstede zich beste van Nederland noemen: Agroproductie, Verkoop, Handel & Ondernemen en Dieren.  

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe