Volledig scherm
Studenten van Landstede geven elke vrijdag sportlessen aan kinderen van inwoners AZC in Harderwijk. © Bram van de Biezen

Sportopleiding Landstede beste van Nederland

De opleiding Sport & Bewegen van Landstede is door de Keuzegids Mbo 2019 uitgeroepen tot beste van Nederland. De opleiding heeft vestigingen in Zwolle en in Harderwijk. 

Het is de eerste keer dat Sport & Bewegen als beste uit de bus komt. Wel mag de opleiding zich al drie jaar lang Topopleiding noemen. Die kwalificatie krijgen opleidingen die in de Keuzegids meer dan 75 punten scoren. De Harderwijkse afdeling van Sport & Bewegen begon tien jaar geleden in twee lokaaltjes in de vestiging aan het Westeinde, met zo’n veertig leerlingen. Inmiddels zijn dat er vier keer zoveel en is er een eigen locatie op sportpark de Sypel, pal naast zwembad en sporthal. 

Onmisbare schakel

Volgens teamleider Harry van den Brink is de school uitgegroeid tot ‘een onmisbare schakel in de Harderwijkse maatschappij’. Instellingen voor gehandicapten, fitnesscentra, het asielzoekerscentrum en talloze sportverenigingen maken dankbaar gebruik van de diensten van de studenten van de opleiding.

Naast Sport & Bewegen mogen ook vier andere opleidingen van Landstede zich beste van Nederland noemen: Agroproductie, Verkoop, Handel & Ondernemen en Dieren.  

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe