Volledig scherm
© Teake Dijkstra

St Jansdal controleert iedereen bij binnenkomst ziekenhuis in Harderwijk en Lelystad

St Jansdal controleert sinds vanochtend iedereen die via de hoofdingangen het ziekenhuis van Harderwijk of Lelystad binnen wil.

In de centrale hallen staan zorgmedewerkers die patiënten en bezoekers bevragen over koorts, hoesten, benauwdheid en neusverkoudheid. Die controle moet verspreiding van het corona-virus tegengaan.

Als een patiënt luchtwegklachten heeft en of koorts heeft, dan is toegang alleen toegestaan bij het gebruik van een mondmasker, meldt de zorgorganisatie. Het masker mag pas af nadat de patiënt het ziekenhuis weer heeft verlaten. Bezoekers die een of meerdere van de genoemde klachten hebben, mogen het ziekenhuis niet in. Voor bezoekers van terminale patiënten geldt een uitzondering.

De ingang van gebouw H wordt gesloten. In dat gebouw bevinden zich Klimop, Geboortezorghuis, Moeder&Kind Centrum en kaakchirurgie. Patiënten en bezoekers moeten via de hoofdingang gaan, als zij een van die afdelingen willen bereiken.

Bij de ingang van de spoedeisende hulp en huisartsenpost werd vorige week al een tent geplaatst waar alle patiënten die zich melden voor de huisartsenpost of spoedeisende hulp eerst worden gezien.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe